نصب و راه اندازی درایور استپر موتور : بطور کلی موتور پلهای یا همان استپر موتور نوعی موتور دی سی سنکرون بدون جاروبک است که بر خلاف بسیاری از انواع دیگر موتورهای الکتریکی استاندارد، تا زمانی که ولتاژ دی سی عبوری به آن قطع شود به طور مداوم نمیچرخد. باید توجه داشت که استپر موتورها برای دستیابی به حرکتهای دقیق و با شرایط کاملا کنترل شده طراحی و ساخته شدهاند، به همین منظور و برای ارسال مجموعهای از دستورها و فرمانهای حرکتی نیاز به سیستم کنترلی دارند. این مجموعه کنترلی شامل دو بخش اصلی کنترلر (پردازشگر،CPU) و درایور است.
بطور کلی کنترلرهای صنعتی انواع و اقسام متنوعی دارند که از میان آنها میتوان به PLC ها، برد های Mach3 ، آردوئینو، رزبری پای و … اشاره نمود .باید توجه داشت که این کنترلرها بر اساس پارامترها و ساختارهای ذاتی خود، سیگنالهای حرکتی اعم از سرعت، زاویه، شتاب، جهت و … را بر اساس کدهای مرجع به درایور موتور منتقل نموده و درایور استپ موتور نیز با تقویت این سیگنالها و ارسال فرمانهای حرکتی بر مبنای ولتاژ و جریان، استپ موتور را با شرایط حرکتی خواسته شده به حرکت در میآورند.
باید توجه داشت که برنامه ریزی حرکتی استپر موتورها از طریق نرم افزارهای مربوط به کنترلرها میسر میشود و درایورها توانایی خاصی در این زمینه ندارد و تنها تقویت کننده سیگنال و ارسال ولتاژ و جریان مورد نیاز برای هر نوع حرکتی به سمت موتور بر عهده این قطعه میباشد ( بطور کلی درایور واسط بین استپ موتور و کنترلرها میباشند ) . همانطور که کنترلرها دارای تنوع متنوعی میباشند ، درایور استپر موتور نیز دارای تنوع زیادی میباشد مانند درایور رو بردی، درایورهای صنعتی و دارای قابلیت میکرو استپینگ ( micro stepping ) و …
در رابطه با نصب و راه اندازی درایور استپر موتور به دلیل تنوع بسیاری که در زمینهی درایورها ایجاد شده است مصرف کنندگان این قطعات میتوانند به راحتی با توجه به طراحیها و نیازهای خود، مدل های مختلفی از موتور، درایور و کنترلر را انتخاب کرده و سیستم خود را راه اندازی مینمایند. همانطور که مخاطبان عزیز تارنمای الکترو آروین میدانند استپر موتورها دارای یک زاویه گام ذاتی هستند. به عنوان مثال 1.8 درجه در صورتی که دقت حرکتی بیشتر از این مقدار نیاز باشد، میبایست از قابلیت Micro Stepping درایور که به صورت دیپ سوئیچهایی روی درایور است (توجه داشته باشید که نحوه ی تنظیمات داخل دیتاشیتهای هر درایور تعبیه شده است ) استفاده نمود و با استفاده از کنترلر، فرمانهای حرکتی را به آن منتقل کرد. برخی از درایورهای استپر موتور توانایی تقسیم هر گام موتور به 1024 قسمت را دارند.
اما باید توجه داشت که کنترل این موضوع نیز کار سادهای نبوده و ممکن است دقت حرکتی را با خطای زیاد روبرو نماید و یا اینکه به موتور آسیب وارد نماید. به همین منظور میبایست هر سه بخش این سیستم یعنی موتور، درایور و کنترلر توانایی و آمادگی این رفتار را داشته باشند.
هر درایور دارای تعدادی پورت ورودی و خروجی میباشد، یکی از این ورودیها برای اتصال کنترلر و دیگری برای اتصال استپر موتور است. عموما تعدادی دیپ سوییچ بر روی درایورها تعبیه شده که توسط آنها میتوان اعمالی همچون تنظیم مقدار جریان یا مدل میکرو استپینگ را مشخص کرد. نحوه تنظیم جریان و میکرواستپینگ عموما در جدولی که روی بدنه درایور وجود دارد آمده است .
درود استپر موتو روی چه قطعه ای نصب میی شود